{{flash.message}}
{{flash.message}}
{{flash.message}}
Krav Maga Aarhus

Krav Maga Global Aarhus

IMI LICHTENFELD - GRUNDLÆGGEREN AF KRAV MAGA


Imi Sde-Or (tidligere Imrich Lichtenfeld) blev født i 1910 og var ungarsk jøde. Han voksede op i Bratislava i Slovakiet, hvor hans far Samuel Lichtenfeld fungerede som politiinspektør.


Samuel Lichtenfeld ejede et træningscenter, hvor man lærte selvforsvar. Samuels indflydelse på Imi gjorde, at Imi blev en meget succesfuld bokser, bryder og gymnast, og han konkurrerede både nationalt og internationalt.


Krav Maga - Skabt Til Virkeligheden

Midt i 1930'erne truede anti-semitiske grupper den jødiske befolkning i Bratislava. I den forbindelse blev Imi den ukronede konge for omkring 100 unge jødiske mænd, boksere og brydere. Sammen rejste de sig mod de antisemitiske bander og forsvarede det jødiske kvarter. Det var gennem disse mange kampe i gaderne, at Imi fandt ud af, at sportsfolk der trænede selvforsvar, havde svært ved at håndtere nærkamp. Han begyndte at lære sine venner en mere realistisk tilgang til kamp og selvforsvar.


Hjemmet som Imi kom fra, hans fars undervisning, kampsport, gadekamp og hans naturlige talent, gjorde det muligt for Imi, at udvikle en række praktiske selvforsvarsteknikker, der blev nyttige i livstruende situationer. De var alle baseret på et grundlæggende princip, når det omhandlede realistisk selvforsvar, at gøre brug af naturlige bevægelser. Han fandt ud af, at disse teknikker blev ekstremt effektive, da de brugte effektive og hurtige modangreb.


Rejsen Til Israel

I 1940 blev han tvunget til at flygte fra sit hjemland på grund af nazisternes besættelse af Centraleuropa. Destinationen blev Palæstina. Han nåede den endelige afgang via en flygtningebåd.  


Militær Nærkamp

I 1944 begyndte Imi at undervise soldater i selvforsvar: Fysisk træning, svømning, knivkamp samt forsvarsteknikker mod knivangreb mm. 


I 1948, hvor Israel blev dannet, blev Imi Lichtenfeld udnævnt til leder af fysisk træning og nærkamp (Krav Maga) på IDFs Camp School. Herefter arbejdede han i Israel i 20 år, hvor han udviklede og raffinerede sin unikke metode til selvforsvar og nærkamp (Krav Maga).


I 1964 forlod Imi IDF. Han begyndte at udvikle civile teknikker, så flere kunne lære selvforsvar. Han åbnede sin egen skole i Tel Aviv og i Netanya. Hans metoder blev udviklet til mænd, kvinder, drenge og piger. 


En Fighter Og En Gentleman

Imi døde i 1998. Han blev 88 år gammel. Helt frem til sine sidste dage, var Imi aktiv i udviklingen af Krav Maga teknikker, koncepter og undervisningsmetoder i tæt samarbejde med sin nærmeste assistent, Eyal Yanilov. Imi har altid gjort meget for at fremme sine principper: respekt for andre, undgå unødvendig eller uberettiget brug af magt, beskedenhed, ydmyghed, fredelig adfærd og streng overholdelse af fairplay.


Principperne og værdierne undervist af Imi anvendes idag af Eyal Yanilov og Krav Maga Global.

Loading